tentang jiwa ak....

My photo
halo.. ape celop weyh... hurmm.. name haffis bin jamin.. owh anak JAMIN tot... ak umor 20ty. asal peejay (tmn sri manja) has works at jabatan belia & sukan selangor sebagai penyalia pusat kegiatan rakan muda parlimen petaling jaya utara.. x suke memarahi org n x suke dimarah so dont make me angry.,.. but lovely full,caring n baek aty laaa... ish apew celop sume niyeh tot.. haty mat rempit x kan jambu air kowt....

Wednesday, 22 June 2011

PENDAKIAN GUNUNG NUANG BERSAMA REJIMEN 502.....

perndakian kedua.
kali nie ak nak cite pahit jerih ak mase pendakian di gunung nuang.
salah satu banjaran titiwangsa....

SABTU 18/6/2011

  • 1100H
 pg yang semangat huhuhuh
persiapan tok bergerak kewh gunung nuang...
pack,ponco,rangsum tempur,peralatan lain.
  •  1400H

tayar 3ton bergolek dari kem menuju kewh gunung nuang...
dalm pemikiran maw tebus maruah yang pernah tercalar...
ak nk butikan pada squad2 ak yang ak mampu panjat gunung uh..

  • 1600H

 smpai di post renjer utan gunung nuang...
sebelom pndakian mesti dimulakan dgn pemanasan badan...
PT diambil oleh STAF SARJAN KHAIRUl dari REJIMEN ASKAR MELAYU DIRAJA (RAMD)
semangat sume nyer....
pendakian di terus kan untuk kewh kem pertama KEM LOLO...
perhentian pertama untuk berhenti rehat sebelom memulakan perjalanan malam...


  • 1830H
smpai di kem lolo mmg glew kem pertama berhenti rehat sebelom berjalan malam...
smpai2 jewh at snie smua dh kepenatan mase pendakian masok...
huuuhuhuhu
ble off pack jewh tugas pertama masak nasi tp org yang bawak beras lambat lagi
masih dlm perjalanan....
nasib ade sndby maggi...alhamdulillah mkn maggi....
kat snie dijadikan markas pertama coz 3 anggota tidak dpt menerus kan pendakian terpaksa ditiggalkan...
lepas mkn mlm lebih kurang pukol 9.00 briffing oleh staf sarjan khairul sblom pendakian malam diterus kan...
9.20mlm pendakian di teruskan menuju kewh kem kedua kem pacat....

  • 0.30H
smpai di kem pacat dimana anggota2 akan bermalam disini..
lega dpt tido time nieyh mmg x pikir ape dah cme yang dipikir kan ade lah TIDO>>>
mane yang ade hammock gantung  mnggantungkan diri nyer...
yang x dew uh tdo atas ponco jewh la....
mlm nieyh yang mngeri kan ramai anggota2 yang kne parkingson....
hahahahhaa
x tahan ngan gelagat2 sume..
kesejukan yang melampau sampai 2 kew 3 kali bgun sbb sejuk...
hahahhahahaha


AHAD 19/6/2011


  • 6.00am

Pagi nieyh sume bgun awal coz x tahan sejuk sgt2...
ungun api pown di hidupkan...
hahahahahaha
btol2 x tahan pg nieyh sejuk sgt2...


  • 8.00am

perjalanan akan dimulakan kewh puncak bukit gunung nuang....
huhuhuhu|
yang nieyh best nak citer niyah mcm2 gelagat time nieyh...
so nak panjang2 kan sket cerita nyer....
pendakian bermula jewh jewh ak dh x tahan sebenarnyer coz badan dh x fit...
huhuhuhhu
asyik mkn jewh....
mmg mencabar jln yang ak sngka2 mcm biasa jewh ilang terus bila tgok track yang sebenar..
huh apew pown x boleh laa...
klo dagu nieyh boleh kne at batu mmg ler...
separuh perjalanan kaki ak dh krem ngan urut tegang hu sket jgn citer lar...
nasib ade setan swiper l/kpl sobri ngan kpl faizal memberi semangat..
terus kan perjalanan ngan kata2...
mmg berat sgt2 klo boleh nak merangkak jewh tp kne kuat kan mental...


  • 10.00am
smpai di puncak pengasih huh mmg kepenatan tp dh rasai kehebatan gunung nuang ble cuaca berkabus ngan angin bertiup menaikkan lagi semangat anggota2 untuk meneruskan perjalanan kew puncak....
msa kew puncak akan mengambil masa lebih kurang 30 minit kewh 20 minit...
mmg dh laju n lancar jewh time nieyh sbb dh rasai sedikit nikmat di puncak..
huh...kali nie ak tggl kan org yang di blakang huhuhu sory ea...
smpai jewh di satu selekoh seblom puncak lagi 1 nikmat yang allah tunjuk kan...
angin sekuat2 alam ngan kabus tebal...
mmg syukur jew la time uh...huhuhuhuhu
mmg terbaek la....
sume nyer ade dari mulut nieyh setelah kepenatan...

  • 10.30am
smpai puncak jewh terus ade sorak kan dari sahabat2 yang sampai awal...
mase smpai jewh trus take a pic x buang masa dh...
hahahahahhaha
tggu anggota2 yang trtggl di bawah.....
huhuhuhuhuhuhuhu
kuasa tuhan spe jewh yang tahu...
mmg kabus tebal....
mmg best.....


  • 11.15am
perjalanan turun plak....
x lme pown at atas uh...
yang penting dpt tawan ngan usaha dan smngat kawan2....




BERSAMBUNG.....

No comments:

Post a Comment