tentang jiwa ak....

My photo
halo.. ape celop weyh... hurmm.. name haffis bin jamin.. owh anak JAMIN tot... ak umor 20ty. asal peejay (tmn sri manja) has works at jabatan belia & sukan selangor sebagai penyalia pusat kegiatan rakan muda parlimen petaling jaya utara.. x suke memarahi org n x suke dimarah so dont make me angry.,.. but lovely full,caring n baek aty laaa... ish apew celop sume niyeh tot.. haty mat rempit x kan jambu air kowt....

Wednesday, 2 November 2011

kawan kawan dan kawan...

hurmmmm
apew yg anda semua suke ngan kawan2...
urmmmmm
kita paham tp kawan2 x paham..
kawan2 paham kita x paham...
huh...
pelik2 dalam berkawan nieyh..
lg2 klo ade kawan yg mkn kawan..
sedeyh pown ade jugak..
tp x leh nak salah kan sesiapa...
sbb berpunca dari diri sndiri....
h,mmmmmmm

Thursday, 13 October 2011

lama sudaa aku tidak melawat ini page...HAIYOOO!!!!!!

hye all...
aku kembali lagi tp kali nie ngah lebih bergaya hahahaha
cewah ade2 la kaw tompok kan ..
pape pown slamat kembali berblogg keyh,,..
WELCOME TO THE NEW LIFE TOMPOK OIII!!!!!

Saturday, 3 September 2011

RaYa Si ToMpOk...

wow raya dtg lagi...
seronok x raya korunk...
huhuhuhuhu
pasti nyer korunk seronok balek kg an3...
hhehehhe
pape pown ak nak ucap SELAMAT ARY RAYA MAAF ZAHIR & BATIN...
aty2 la ble blek kg uh kan heee...
PANDU CERMAT,AWEK SELAMAT...

ape ea ak nak cerita pown ak x taw coz lme x update blogg nieyh hehehhe..
pape pown ak crita la sket raya pertama ku...

haaaa nieyh yg best nieyh pg2 raya uh heheheh
org sume sedap tdo ak plak pg overnite x tdo coz mlm nyer ak pg posing2 town bersama membe2...
hahahhahaha
apew lagi mke jdi masam jew pg2 raya uh sbb x tdo...
tepat jewh pukol 8 pg ak siap2 mandi sunat apew sume then sarung baju melayu 2 taun lepas..
hehehehehehe
nieyh yg lawak sket nieyh...
cari la ak nyer samping uh pakai2 x kne dekat 3 kew 4 kali mencuba masih x kne maklum la bujang x biasa ngan samping2 nieyh ingat nak 1 dress pg uh tgok jam pown mcm dh lewat jewh arhhhhhh
ape lagi tros blah tggl kan itu samping hahhahahaha

balek jewh sembahyang raya lpak2 jap ngan membe2 nak plan pasai balek kg hehehe
smpai lpe nak bersalam2 ngan mak n ayah ku...
apew lagi berlari naek rumah laaaa...
hiba pg uh ble tgok mak n ayah ak dh tggu at kerusi uh urmm sedeyh yg lme ak idam2 kan pg uh sampai ....
dh la ak bnyak sgt wat silap at ayah ak....
ble pgg jewh tgn ayah ak pg uh sedeyh nyer x terkata smpai meleleh gak la air mata hero nieyh...
hahahahha (hero kewh tompok)
then ak bersalam ngan mak ak lagi laa hiba ble tgok air mata mak ak cm uh...
lagi mak ak pelok erat ak time uh mmg sedeyh dh lme ak x rase cm uh....
ur,mmm dh la asyik sedeyh jewhhh

pas jewh braya ngan fmly apew g g berjalan raya arhhh at rumah nenek membe ak..kuala selangor...
heeeee
membe dah standby at bawah nak konvoi wah2 mat rempit la kata kan...
(pooorrrraaaahh la kaw tompok rempit dlm tempurung bleh laa)
lpas jewh ke kuala selangor tros hentak kucing maroon uh balek peejay...
then pishang arhhh pewh g smpai raya raya kewh 5....
hehhehehehe

gitu la kisah nyer raya si tompok...
klo ckp x bermakna ak nieyh penipu klo ckp bermakna hipokrit plak...
so abai kan jewhhh...
hahahhaha

JEMPUT LA DTG RUMAH AK KLO SUDI...
HEEEEEEE\


Friday, 5 August 2011

sEtAhUn DaH bErLaLu....!!!!!

ak dan die tiggl kenangan..
puasa tahun nieyh wat ak rase sayup sgt2.
klo dulu puasa ngan sidia tp tahun nieyh xdew sidia lagi..
what ever...heeeee...
x kan nak sedeyh2 g tompok chill laaa..
but dia adalah kenangan yg paling manis akan aku ukir kan dalam diri ak..
ssh ak nak cari pengganti sidia bg ak dia cukup sempurna tok ak dambar kan..
sorry nak tulis mcm novel x pandai so ak kne jujur..
heeeeeeeee

Rinduku….
Menghimpit dadaku
Menyesakkan pembuluh darahku
menggetarkan sluruh nadiku

cinta yang sangat tak ku mengerti
cinta pada banyangan semu
pada hal yang tak pasti
pada sosok yang tak ku pahami

aku lelah, bosan,dan ingin pergi
tapi aku tak mampu
karena aku masih menyimpan rindu
rindu yang tak ku mengerti.





.






Tuesday, 2 August 2011

PUASA PUASA PUASA

RAMADHAN datang lagi...
heeeeeeeeeeeee
 ramadhan 1432h - syawal 1432h
sorry all lme x update blogg skng baru dpt hidayah tok update..
heeeeeee
bulan puasa nieyh nieyh kne jage sket percakapan maklumla bulan mulia..
so kne la hormat..
cm ne puasa you all..
eh sembang  bnyak pown x gne gak..
hehehehehehheheehe


pape pown slamat berpuasa larh yea..
heeeeeee


Nawaitu souma godhin ‘an adaa i, fardhi syahri ramadhaana haadzihis sanati lillahi
ta’aalaa .

Maksudnya : Sahaja aku berpuasa esok hari menunaikan Fardhu Ramadhan tahun ini kerana Allah Ta’ala .
nieyh niat pose jgn lpe plak ea...

Wednesday, 22 June 2011

PENDAKIAN GUNUNG NUANG BERSAMA REJIMEN 502.....

perndakian kedua.
kali nie ak nak cite pahit jerih ak mase pendakian di gunung nuang.
salah satu banjaran titiwangsa....

SABTU 18/6/2011

  • 1100H
 pg yang semangat huhuhuh
persiapan tok bergerak kewh gunung nuang...
pack,ponco,rangsum tempur,peralatan lain.
  •  1400H

tayar 3ton bergolek dari kem menuju kewh gunung nuang...
dalm pemikiran maw tebus maruah yang pernah tercalar...
ak nk butikan pada squad2 ak yang ak mampu panjat gunung uh..

  • 1600H

 smpai di post renjer utan gunung nuang...
sebelom pndakian mesti dimulakan dgn pemanasan badan...
PT diambil oleh STAF SARJAN KHAIRUl dari REJIMEN ASKAR MELAYU DIRAJA (RAMD)
semangat sume nyer....
pendakian di terus kan untuk kewh kem pertama KEM LOLO...
perhentian pertama untuk berhenti rehat sebelom memulakan perjalanan malam...


  • 1830H
smpai di kem lolo mmg glew kem pertama berhenti rehat sebelom berjalan malam...
smpai2 jewh at snie smua dh kepenatan mase pendakian masok...
huuuhuhuhu
ble off pack jewh tugas pertama masak nasi tp org yang bawak beras lambat lagi
masih dlm perjalanan....
nasib ade sndby maggi...alhamdulillah mkn maggi....
kat snie dijadikan markas pertama coz 3 anggota tidak dpt menerus kan pendakian terpaksa ditiggalkan...
lepas mkn mlm lebih kurang pukol 9.00 briffing oleh staf sarjan khairul sblom pendakian malam diterus kan...
9.20mlm pendakian di teruskan menuju kewh kem kedua kem pacat....

  • 0.30H
smpai di kem pacat dimana anggota2 akan bermalam disini..
lega dpt tido time nieyh mmg x pikir ape dah cme yang dipikir kan ade lah TIDO>>>
mane yang ade hammock gantung  mnggantungkan diri nyer...
yang x dew uh tdo atas ponco jewh la....
mlm nieyh yang mngeri kan ramai anggota2 yang kne parkingson....
hahahahhaa
x tahan ngan gelagat2 sume..
kesejukan yang melampau sampai 2 kew 3 kali bgun sbb sejuk...
hahahhahahaha


AHAD 19/6/2011


  • 6.00am

Pagi nieyh sume bgun awal coz x tahan sejuk sgt2...
ungun api pown di hidupkan...
hahahahahaha
btol2 x tahan pg nieyh sejuk sgt2...


  • 8.00am

perjalanan akan dimulakan kewh puncak bukit gunung nuang....
huhuhuhu|
yang nieyh best nak citer niyah mcm2 gelagat time nieyh...
so nak panjang2 kan sket cerita nyer....
pendakian bermula jewh jewh ak dh x tahan sebenarnyer coz badan dh x fit...
huhuhuhhu
asyik mkn jewh....
mmg mencabar jln yang ak sngka2 mcm biasa jewh ilang terus bila tgok track yang sebenar..
huh apew pown x boleh laa...
klo dagu nieyh boleh kne at batu mmg ler...
separuh perjalanan kaki ak dh krem ngan urut tegang hu sket jgn citer lar...
nasib ade setan swiper l/kpl sobri ngan kpl faizal memberi semangat..
terus kan perjalanan ngan kata2...
mmg berat sgt2 klo boleh nak merangkak jewh tp kne kuat kan mental...


  • 10.00am
smpai di puncak pengasih huh mmg kepenatan tp dh rasai kehebatan gunung nuang ble cuaca berkabus ngan angin bertiup menaikkan lagi semangat anggota2 untuk meneruskan perjalanan kew puncak....
msa kew puncak akan mengambil masa lebih kurang 30 minit kewh 20 minit...
mmg dh laju n lancar jewh time nieyh sbb dh rasai sedikit nikmat di puncak..
huh...kali nie ak tggl kan org yang di blakang huhuhu sory ea...
smpai jewh di satu selekoh seblom puncak lagi 1 nikmat yang allah tunjuk kan...
angin sekuat2 alam ngan kabus tebal...
mmg syukur jew la time uh...huhuhuhuhu
mmg terbaek la....
sume nyer ade dari mulut nieyh setelah kepenatan...

  • 10.30am
smpai puncak jewh terus ade sorak kan dari sahabat2 yang sampai awal...
mase smpai jewh trus take a pic x buang masa dh...
hahahahahhaha
tggu anggota2 yang trtggl di bawah.....
huhuhuhuhuhuhuhu
kuasa tuhan spe jewh yang tahu...
mmg kabus tebal....
mmg best.....


  • 11.15am
perjalanan turun plak....
x lme pown at atas uh...
yang penting dpt tawan ngan usaha dan smngat kawan2....




BERSAMBUNG.....

Wednesday, 8 June 2011

RINDU ZAMAN KURUS2 DULU...HEHEHEHHEHE

kenangan nieyh hehehehhe
time kurus2 dulu mcm mat dadah jewh...
nieyh dh lepas sebulan nieyh...
mase mula2 lagi glew....


Pic nieyh setelah sekian lma
makin membesar dan membesar...
hahahahhahahaha

Tuesday, 7 June 2011

NASIB BADAN.....

allo sahabat2...
hukhukhuk...batok2 plak kali nieyh nak cite....
cm ne nak mula kan pown x taw...
korang percaya x cinta pandang pertama??
korang pernah x cinta someone dr skola sampai skng tp x pernah nak luah kan...
coz ble luah kan ade jewh halangan n ble dh luah x diterima...
cm ne ea klo kita syg someone uh tp some uh mcm samar2 lagi ngan kita...

dh nasib mmg mcm nieyh baru nak bhgia ade jewh halangan..
tp ak nak org uh taw yang ak syg die dr first ak jmpe die dulu..
x kesah la apew pown yang korunk nak ckp...
hehehehe

I LOVE U FULLL!!!!!!!!

Sunday, 5 June 2011

TAK MUNGKIN BERPALING LAGI..

"usah menabur budi mengharap kan simpati...."
kali nieyh ak x nak mengharap kan pape lagi same dari luaran atau dalaman...
bg ak dia yg akan wat keputusan klo yea  ak trima ...
dulu mngkin ak masih mntah dlm hal2 nieyh tp skng ak matang dlm hal ini...
"pengalaman telah mendewasa kan mematang kang fikiran...
pahit getir yang pernah di lalui guruku sejati..."

ak harap dia akan trima ak satu hari nnt...
dari dulu ak tggu keputusan dari dia ak x mnjnji kan kekayaan tp ak jnji kan kepercayaan dan kebahgiaan..
nak cerita panjang pown x gune korang bukan paham pown...
serabuk perut natang beruk nieyh...
huhuhuhuhuh

Wednesday, 1 June 2011

BERATNYA TANGGUNGJAWAB LELAKI ~ ISTIMEWANYA WANITA DI SISI ALLAH SWT

Lelaki bujang kena tanggung dosa sendiri apabila sudah baligh.

Manakala dosa gadis bujang di tanggung oleh bapanya.
Lelaki berkahwin kena tanggung dosa sendiri, dosa isteri, dosa ank perempuan yg belum berkahwin dan dosa ank lelaki yg belum baligh.


Beratkan?

Hukum menjelaskan ank laki kena tanggungjwb ke atas ibunya
Dan sekiranya dia tidak menjalankan tanggungjawabnya,
maka berdosa baginya terutama Anak laki yg tua,
manakala perempuan tidak, perempuan hanya perlu taat pada suaminya.

Isteri berbuat baik,Pahala dapat kepadanya,
kalau isteri buat benda tak baik,
mcm tak menutup aurat dgn sempurna,
Dosanya di tanggung oleh suami.
Beratkan??


Suami kena bg nafkah pada isteri, ni wajib tapi isteri tidak.
Tapi isteri boleh Bantu untk ringankan beban suami.
HARAM bagi suami bertanyakan pendapatan isteri,
Lebih-lebih lagi menggunakan pendapatan isteri tanpa izinnya.

Banyak lagi laki, lebih-lebih lagi bila dah bergelar SUAMI.
Suami kena tanggung.
Kalau nk di bayangkan beratnya,
Dosa-dosa yg perlu ditanggung seperti gunung dan semut.

Sebab tu mengikut kajian,nyawa org perempuan lebih
Panjang dari laki. Laki mati cepat sebab dah tak larat nak tanggung dosa yg beratnya (sekadar pendapat sendiri )

Wanita..- Auratnya lebih susah dijaga berbanding laki.
- Perlu meminta izin dari suaminya apabila mahu keluar dari rmh.
- Saksinya kurang berbanding laki.
- Perlu menghadapi ksusahan mgandung dan melahirkan ank.
- Wajib taat kpd suami tapi suami tak perlu taat kpdnya..cume suami la kena consider.
- Talak terletak di tgn suami
- Wanita kurg beribadah kerana masalah haid dan nifas yg tak ada pd laki.

PERNAHKAH KITA TGK SEBALIKNYA??

~Benda yg mahal harganya akan dijaga dan dibelai serta disimpan di tempat yg tersorok dan selamat.
~Sudah pasti permata tidak akn dibiarkan bersepah-sepah bkn?
itulah bandingannya dgn seorg wanita.
~Wanita perlu taat kpd suami tetapi laki wajib taat kpd ibunya 3kali lebih utama daripada bapanya.
~Bukankan ibu adalah seorg wanita?
~Wanita menerima harta pusaka kurg dari laki,Tapi harta itu menjadi milik peribadinya dan tidak perlu diserahkan kpd suaminya,manakala laki perlu menggunakan harta pusaka ituuntk menyara anak-anak dan isteri.
~Wanita perlu bersusah-payah untk mengandung dan melahirkan anak,tapi setiap saat dia di doakan oleh segala haiwan,malaikat, dan seluruh mahluk ALLAH SWT di muka bumi dan matinya jika kerana melahirkan adalah syahid kecil.
~Manakala dosanya di ampunkanOleh ALLAH SWT..
~Seorang wanita boleh masuk pintu syurga melalui mana-mana pintu syurga yg di sukainya cukup dgn empat syarat shj :

-Sembahyang lima waktu
-Puasa di bulan Ramadhan
-Mentaati suami
-Menjaga kehormatannya

~Seorang laki perlu pergi berjihad fisabilillah tapi wanita jika taat kpd suaminya serta menunaikan tanggungjawbnya kpd ALLAH SWT akanturut menerima pahala seperti pahala orang berperang Jihad fisabilillah tanpa perlu mengangkat senjata.

MasyaALLAH! Sayangnya ALLAH pada wanita..
Seorang wanita adalah pelengkap dan sememangnya istimewa di sisi seorang laki,tanpa wanita, laki tidak akn wujud di muka bumi ni..tanpa wanita kuat tidak wujud pemimpin yang berwibawa,tanpa wanita tidak wujud lelaki yg beriman..tapi,ingatlah wahai lelaki, wanita itu juga merupakan fitnah dunia..

TENTANG DIA

DIA mmg wat ak bahgia tp ade kewh ak taw die bahgia...
DIA slalu dngar masalah ak tp ade ak dengar masalah dia...
DIA slalu sanjung ak tp ade ak sanjung die mcm die wat at ak..
DIA seorang yang periang tp ak pernah kewh riang ngan die..
DIA mmg seorang yang sempurna bg ak tp ak bg DIA adakah sempurna..
DIA penyeri idup ak tp pernah x ak bg penyeri idop die...

ak mmg x sempurna tok DIA klo betol dia sayang at ak npe dia tggl an ak cm uh jewh..??

Wednesday, 25 May 2011

Drama Band - Babak Pertama (Ost Juvana Tv3)

LAGU TEMA DRAMA JUVANA TV3
LIRIK LAGU BABAK PERTAMA-DRAMA BAND

Babak pertama bermula saat ku terlihat mu
Waktu seakan terhenti terpinga mencari
Rasa yang takkan terungkap tak pernah ku alami
Cuba aku mengerti

(korus)
Teruja aku mengejar mu
Bermimpi memiliki mu
Tanpa perlu ku endahkan dunia, dunia
Biarkan ku terus berlari
Cuba merajai mimpi
Tiap bayang mu akan ku jejaki nanti

Oh…

Takkan ku menoleh lagi walau gelapnya hari
Ku yakin akan temui semuanya di sini
Walau ke mana kau pergi tetap akan ku cari
Ku tak akan berhenti

(ulang korus)

Oh…

(ulang korus)

Oh…

Babak Pertama (Ost Juvana Tv3) - Drama Band


Friday, 20 May 2011

si dia demam...sian nyer....

sedeyh nyer ble dgar si dia demam...
sian si dia sok nak jawab exam g...|
hope die dpt jawab ngan tenang sok...
huhuhuhuhuuhu
u jgn lpe mam ubat jgn degil sgt keyh...
i at snie risau at u...
klo dkat x pew leh i jage kan..
hihihihihihihihi
pape pown do the best sok keyh...
n jgn degil2 kang lagi sket...

Wednesday, 18 May 2011

BERAKHIR SUDAH HARI BELIA PERINGKAT NEGERI SELANGOR..

berakhir sudah pogram hari belia selangor yang berlangsung pada 11 hingga 15 mei 2011....
pahit getir kami lalu bersama thankz gak pada sukarelawan yang membantu rakan2 yang setia..
too all ajk kelab rakan muda pjs & ajak gerakan 4B pjs juga kepada majlis belia selangor (MBS)..
jamil,wan tapa,saiful,syawal,bohari,aben,epains,matjah,bob fizi,dek cun,sobri,ibrahim,syamsyul,fika,erma,n all yang menjayakan hari belia negeri selangor 2011 warna warni belia....thankz x terkira n smoga menjadi kenangan yang terindah wat kita sume...

GAMBAR-GAMBAR POGRAM HARI BELIA SELANGOR



FORUM PERDANA EHWAL ISLAM


PERTANDINGAN NASYID


PERSEMBAHAN GIGS

PERTANDINGAN BOLA JARING




EXPLORACE  1MALAYSIA

DEMO PUTRAJAYA SCRAMBLER CLUB   


Saturday, 7 May 2011

dugaan tuhan...

slalu org akan tgok kita appy jewh en tp org x taw kita nyermerana cm ne...
tp bia an jewh la...org nak ckp apew kita diam an jewh..
tuhan ske uji hamba nyer kerana die syg hamba byer dari sesat,...
org ske menyalahkan takdir ilahi slalu nak marah2 klo terima musibah...
baru ak taw dugaan tuhan bukan 1 cara tp berbeza..
org kaya nampak appy tp kurang dari segi laen...
org miskin nmpak x appy tp lebih dari segi laen...
uh la dugaan tuhan...
ak pown dh terkena so ak redha jewh la org ckp wat dua jari jewhh (peace) hehehehehehe
senyum lagi baek dari ak pikir bnde yg x kan sudah...
huhuhuhuhu
thankz to all yang bnyak menyerikan idop ak...

Thursday, 5 May 2011

FAKTA DAN FAKTA DAN FAKTA

FAKTA DAN FAKTA DAN FAKTA
Kadang ketidakmahuan dan ketahuan
Mengenai bezanya lelaki – perempuan kita saling MENYALAH.
Perempuan mahukan perhatian – lelaki mahukan kepercayaan
Perempuan mahukan pemahaman – lelaki mahukan penerimaan
Perempuan mahukan dihormati – lelaki mahu dihargai
Perempuan mahukan belaian – lelaki mahu dikagumi
Perempuan perlu merasakan perasaan mereka betul
Lelaki perlu merasa tindakan mereka betul
Perempuan perlu diyakinkan dan lelaki perlu digalak.

Dalam banyak hal kita mengabaikan perbedaan tersebut
Diatas keperluan menjaga institusi sosial…
Kita mengabaikan perasaan dan emosi bertahun.
Kita hidup dalam keadaan yang tidak ketahuan
dan kesempurnaan Emosi

JAUH DISUDUT HATI SEORANG LELAKI
Terdapat seorang hero yang sedang menunggang kuda putih , lebih dari segala2nya. Lelaki mahu Berjaya melayan dan melindungi perempuan
Yang dicintainya. Apabila merasa dipercayai ,dia menjadi lebih mengasihi.

DIE DULU DAN KINI.....

  • dulu mase knl die baek jewh okeyh jewh...
  • kini die dh laen ngan aku x mcm biasa...
  • dulu die slalu ajak ak teman kan die g ane2..
  • kini mase dh x mcm biasa die akan menolak segala2..
  • dulu ak pnting wat die slalu ade masalah ak dgar jewh...
  • kini die mcm dh x caya at ak lagi ade masalah diam jewh...
  • dulu die janji mcm2 at ak tok bhgia bersama..
  • kini perasaan dia pergi mcm uh jewh jnji2 die lupakan..
  • dulu mak ayah ak die sanjung sgt2 ak x mintak..
  • kini die rasa mak ayah ak beban sgt2 bg die...
  • dulu ak rase sgt kaw nyer perasaan at ak uh cm ne..
  • kini ak rase kaw dh jauh jewh ngan ak...


DULU MASE MULA2 KENAL KAW BEDA..

KINI SETELAH AK KENAL KAW MMG BEDA..



Tuesday, 3 May 2011

11 Days To Countdown Selangor Youth Day's 2011......

very important days..tomorrow start n ending time 15/5...
huh sgt2 penat la mcm nieyh...


pale dh start kne perah abis2 dh nieyh sok dh kne jumpe ngan agensi2...
sekolah2 yg masuk penyertaan lagi boss follow up kan...
meeting with jabatan penerangan 4 P/A system....
MALAYSIAN BOOK OF RECORD: BUNGA MANGGAR...

bnyak yg kne wat...

logistik dh settle cume perlu jadual perjalanan pogram...
huh fist time handle pogram sebesar nieyh....

doakan semoga berjaya jewh la...

harap2 x dew spoil dh la...
huhuhuhuhuhuhuhuhuhuhuhuhuhu


harap mane2 yg follow blogg nieyh pg la at page ary belia negeri selangor then like pas uh bnyak pogram yg disediakan to korunk sume penyertaan FREE OF CHARGER...

nieyh link FB ary belia korunk jenguk2 la keyh...

chekk this page yea.....

WARNA WARNI BELIA
JOM SERTAI KAMI PADA 11/5-15/5 PELBAGAI AKTIVITI DISEDIAKAN..

Sunday, 1 May 2011

CINTA CINTA CINTA.....

CINTA..............
 apew ade erk ngan cinta ak sndri pown x paham.kenkadang uh kita trima die tp die ssh nak trima kita ..
kenkadang kita harap sgt tp xde pape respon pown tok kita...
bila x mengharap die pulak gila2 tnye pasai kita..
ape pown x boleh kowt....
ble kecundang berbulan2 amik masa tok pulih...
ade pulak smpai yg jd giler la apew la ader uh yg smpai nak bunuh diri lagi terok kowt..
huh...
ragam manusia mcm2 pelik sume nyer....
apew yg org nak kemahuan di penuhi..huh
pape pown ak ttp tggu die....<3 <3 <3



Friday, 29 April 2011

huh SAKIT YG MELAMPAU!!!!!!!!

adoi cek mek molek..!!!!
ah hai cek mek molek...!!!!

cm ne lah maw ilang skit ini cek mek molek oi....
skit glew nieyh..

ate ape ubat nyer....ce citer ce citer??
huh angin pasang yg ssh maw surut....




Wednesday, 27 April 2011

Johan(Raja Lawak) - Cinta Harta

\

cerita pasal cinta sye lihat bnyak org suka..
mungkin ade yg trkene apatah lagi yg terase..

sye tambah lagi 1 cerita bgaimana org cintakan harta..

cari pasangan nak kaya saja..


syg wahai syg!!! anje nyer die bile berharta.

marah jgn marah!!! bila bini nyer x punyer ape..

jgn adik tkot!!! itu perangai abg x ikot...

mmg abg cinta kan adik harta adik sumpah x usik...


abg x punyer ape cume harap pada hensome saje....

tp abg berjanji idop adik x kan di persia..

biar gaji kecik pon x ape rumah,kereta adik dh ade..

tiggal larh abg pakai guna saje..!!! pakai guna saje!!!!!!

Tuesday, 26 April 2011

PERGI NYER SEORANG PERWIRA...

masok hari nie dh 3 hari die pergi menggalkan semua yg die syg..<3
umo 87 tahun seorang yg tabah dan gagah...
bekas tentera yg setia..
pada 24/4/2011 jam 0645H die hanya sempat berbual ngan anak yg tggl bersama die 5minit selepas itu die pergi
selamanya.....
pergi nya kerana sakit tua yg telah lama ditanggung...
allah lebih menyayangi nyer kembali nyer kesana utk meringan kan beban yg di tanggung...
kini rumah nyer tidak berseri lagi jika slama ini sanak saudara berkumpul utk melihat senyuman nyer tp skrg yg tggl hanya kenangan...
semoga roh nyer dicucuri rahmat dan bahgia di sana...

AL-FATIHAH .....
kepada : ujang bin hasan

Wednesday, 20 April 2011

SAMBUTAN HARI BELIA PERINGKAT NEGERI SELANGOR 2011


                                               
 
Description
SAMBUTAN HARI BELIA NEGARA PERINGKAT NEGERI SELANGOR 2011

                                         "WARNA WARNA BELIA"

SAMBUTAN HARI BELIA NEGARA PERINGKAT NEGERI SELANGOR 2011 AKAN DIADAKAN SECARA SERENTAK PADA 11 HB - 15 HB MEI 2011 DI SEKITAR DAERAH PETALING.

SENARAI AKTIVITI-AKTIVITI YANG DIADAKAN SEPERTI BERIKUT :-

* PERTANDINGAN FUTSAL KATOGERI TERBUKA (KALAH MATI)

* PERTANDINGAN BOLA JARING KATOGERI TERBUKA(KALAH MATI)

* PERTANDINGAN SEPAK TAKRAW KATOGERI TERBUKA(LIGA)

* PERTANDINGAN NASYID

* PERTANDINGAN KAWAD KAKI UNIT BERUNIFOM

* PERTANDINGAN KOIR PATRIOTIK 1 MALAYSIA

* PERTANDINGAN SILAMBAM ( KAUM INDIA)

* FORUM PERDANA HAL EHWAL ISLAM

* GERAI JUALAN MINI MAHA

* SUKAN RAKYAT

* EXPLORACE 1 MALAYSIA

* PARA GLIDING

* CIPTA MALAYSIA BOOKS OF RECORD

* KEMAHIRAN MENYELENGGARA MOTORSIKAL(AUTOMOTIF DARI GIAT MARA)

* PERSEMBAHAN ARTIS

* PROGRAM REPELLING(BOMBA)

* DEMOSTRASI DARI UNIT PDRM

* BATTLE OF THE BANDS

* PERLAWANAN BOLA SEPAK 9 SEBELAH

* OPEN AIR (HOT BALOON)

* WALL CLIMBING

* KURSUS ASAS TAHAP SATU SENI SILAT KUNTAU SELENDANG MERAH

* SENAM CERGAS 1 MALAYSIA

* PERTANDINGAN DODGE BALL

* BIG WALK

* AUTOSHOW MOTOR DAN KERETA
 
* MOTOR SHOWS VESPA CLASS. 
 
 SILA LIHAT LINK DIBAWAH DAN LIKE UNTUK KETERANGAN LANJU
 
DATANG LAH !!!!!!!! BERAMAI-RAMAI BAGI MEMERIAHKAN LAGI SAMBUTAN HARI BELIA PERINGKAT NEGERI SELANGOR.  

hujan raingers......

wahh!!!!syahdu nyer at snie...
ujan yg nyaman lagi best klo dpt tdo.....
huhuhuhuhuhuhuhuh
tp ptg nieyh maw jumpa mama vespa cm ne nieyh....
arhhhh
serabot tol la...
meeting lagi...
cant u give me reason....???

Tuesday, 19 April 2011

BERJAYA sudah..!!!!!!

dr semalam sampai ary nieyh asyik dok pikir HARI BELIA NEGERI SELANGOR jewh...
huh naek pening di buat nyer...
sal duit dh settle skng nieyh laksanakan pogram jewh nieyh...
ble la mama vespa nak anto kertas kerja die...
n lagi 1 jgn arhh lewat2 kang ak kne marah..
tompok nieyh laen sket mama...
pape pown jmpe petang nieyh keyh...|
klo x dew siap la...
hehehehehehhehehehe

sEpEtAnG bersama SaHaBaT....

org gile pown ssh nak ngaku diri die gile....
mcm uh la kawan2 ak nieyh sume nyer gler2....
dh la meeting td x ramai yg bersuara...
hahahah....
pas nieyh nak g serabot an otak sat...
JOMMMM!!!!!!!!!!!!!

Monday, 18 April 2011

AKU DIA & KAMU

kenkadang uh rase cm nak marah pown ade gak...
tp rasa bersalah plak klo nak marah....
ade kewh patot kentut pas uh diam.mmg x kne gaya la weyh.

hye

hyep