tentang jiwa ak....

My photo
halo.. ape celop weyh... hurmm.. name haffis bin jamin.. owh anak JAMIN tot... ak umor 20ty. asal peejay (tmn sri manja) has works at jabatan belia & sukan selangor sebagai penyalia pusat kegiatan rakan muda parlimen petaling jaya utara.. x suke memarahi org n x suke dimarah so dont make me angry.,.. but lovely full,caring n baek aty laaa... ish apew celop sume niyeh tot.. haty mat rempit x kan jambu air kowt....

Wednesday, 2 November 2011

kawan kawan dan kawan...

hurmmmm
apew yg anda semua suke ngan kawan2...
urmmmmm
kita paham tp kawan2 x paham..
kawan2 paham kita x paham...
huh...
pelik2 dalam berkawan nieyh..
lg2 klo ade kawan yg mkn kawan..
sedeyh pown ade jugak..
tp x leh nak salah kan sesiapa...
sbb berpunca dari diri sndiri....
h,mmmmmmm

Thursday, 13 October 2011

lama sudaa aku tidak melawat ini page...HAIYOOO!!!!!!

hye all...
aku kembali lagi tp kali nie ngah lebih bergaya hahahaha
cewah ade2 la kaw tompok kan ..
pape pown slamat kembali berblogg keyh,,..
WELCOME TO THE NEW LIFE TOMPOK OIII!!!!!

Saturday, 3 September 2011

RaYa Si ToMpOk...

wow raya dtg lagi...
seronok x raya korunk...
huhuhuhuhu
pasti nyer korunk seronok balek kg an3...
hhehehhe
pape pown ak nak ucap SELAMAT ARY RAYA MAAF ZAHIR & BATIN...
aty2 la ble blek kg uh kan heee...
PANDU CERMAT,AWEK SELAMAT...

ape ea ak nak cerita pown ak x taw coz lme x update blogg nieyh hehehhe..
pape pown ak crita la sket raya pertama ku...

haaaa nieyh yg best nieyh pg2 raya uh heheheh
org sume sedap tdo ak plak pg overnite x tdo coz mlm nyer ak pg posing2 town bersama membe2...
hahahhahaha
apew lagi mke jdi masam jew pg2 raya uh sbb x tdo...
tepat jewh pukol 8 pg ak siap2 mandi sunat apew sume then sarung baju melayu 2 taun lepas..
hehehehehehe
nieyh yg lawak sket nieyh...
cari la ak nyer samping uh pakai2 x kne dekat 3 kew 4 kali mencuba masih x kne maklum la bujang x biasa ngan samping2 nieyh ingat nak 1 dress pg uh tgok jam pown mcm dh lewat jewh arhhhhhh
ape lagi tros blah tggl kan itu samping hahhahahaha

balek jewh sembahyang raya lpak2 jap ngan membe2 nak plan pasai balek kg hehehe
smpai lpe nak bersalam2 ngan mak n ayah ku...
apew lagi berlari naek rumah laaaa...
hiba pg uh ble tgok mak n ayah ak dh tggu at kerusi uh urmm sedeyh yg lme ak idam2 kan pg uh sampai ....
dh la ak bnyak sgt wat silap at ayah ak....
ble pgg jewh tgn ayah ak pg uh sedeyh nyer x terkata smpai meleleh gak la air mata hero nieyh...
hahahahha (hero kewh tompok)
then ak bersalam ngan mak ak lagi laa hiba ble tgok air mata mak ak cm uh...
lagi mak ak pelok erat ak time uh mmg sedeyh dh lme ak x rase cm uh....
ur,mmm dh la asyik sedeyh jewhhh

pas jewh braya ngan fmly apew g g berjalan raya arhhh at rumah nenek membe ak..kuala selangor...
heeeee
membe dah standby at bawah nak konvoi wah2 mat rempit la kata kan...
(pooorrrraaaahh la kaw tompok rempit dlm tempurung bleh laa)
lpas jewh ke kuala selangor tros hentak kucing maroon uh balek peejay...
then pishang arhhh pewh g smpai raya raya kewh 5....
hehhehehehe

gitu la kisah nyer raya si tompok...
klo ckp x bermakna ak nieyh penipu klo ckp bermakna hipokrit plak...
so abai kan jewhhh...
hahahhaha

JEMPUT LA DTG RUMAH AK KLO SUDI...
HEEEEEEE\


Friday, 5 August 2011

sEtAhUn DaH bErLaLu....!!!!!

ak dan die tiggl kenangan..
puasa tahun nieyh wat ak rase sayup sgt2.
klo dulu puasa ngan sidia tp tahun nieyh xdew sidia lagi..
what ever...heeeee...
x kan nak sedeyh2 g tompok chill laaa..
but dia adalah kenangan yg paling manis akan aku ukir kan dalam diri ak..
ssh ak nak cari pengganti sidia bg ak dia cukup sempurna tok ak dambar kan..
sorry nak tulis mcm novel x pandai so ak kne jujur..
heeeeeeeee

Rinduku….
Menghimpit dadaku
Menyesakkan pembuluh darahku
menggetarkan sluruh nadiku

cinta yang sangat tak ku mengerti
cinta pada banyangan semu
pada hal yang tak pasti
pada sosok yang tak ku pahami

aku lelah, bosan,dan ingin pergi
tapi aku tak mampu
karena aku masih menyimpan rindu
rindu yang tak ku mengerti.





.






Tuesday, 2 August 2011

PUASA PUASA PUASA

RAMADHAN datang lagi...
heeeeeeeeeeeee
 ramadhan 1432h - syawal 1432h
sorry all lme x update blogg skng baru dpt hidayah tok update..
heeeeeee
bulan puasa nieyh nieyh kne jage sket percakapan maklumla bulan mulia..
so kne la hormat..
cm ne puasa you all..
eh sembang  bnyak pown x gne gak..
hehehehehehheheehe


pape pown slamat berpuasa larh yea..
heeeeeee


Nawaitu souma godhin ‘an adaa i, fardhi syahri ramadhaana haadzihis sanati lillahi
ta’aalaa .

Maksudnya : Sahaja aku berpuasa esok hari menunaikan Fardhu Ramadhan tahun ini kerana Allah Ta’ala .
nieyh niat pose jgn lpe plak ea...

Wednesday, 22 June 2011

PENDAKIAN GUNUNG NUANG BERSAMA REJIMEN 502.....

perndakian kedua.
kali nie ak nak cite pahit jerih ak mase pendakian di gunung nuang.
salah satu banjaran titiwangsa....

SABTU 18/6/2011

  • 1100H
 pg yang semangat huhuhuh
persiapan tok bergerak kewh gunung nuang...
pack,ponco,rangsum tempur,peralatan lain.
  •  1400H

tayar 3ton bergolek dari kem menuju kewh gunung nuang...
dalm pemikiran maw tebus maruah yang pernah tercalar...
ak nk butikan pada squad2 ak yang ak mampu panjat gunung uh..

  • 1600H

 smpai di post renjer utan gunung nuang...
sebelom pndakian mesti dimulakan dgn pemanasan badan...
PT diambil oleh STAF SARJAN KHAIRUl dari REJIMEN ASKAR MELAYU DIRAJA (RAMD)
semangat sume nyer....
pendakian di terus kan untuk kewh kem pertama KEM LOLO...
perhentian pertama untuk berhenti rehat sebelom memulakan perjalanan malam...


  • 1830H
smpai di kem lolo mmg glew kem pertama berhenti rehat sebelom berjalan malam...
smpai2 jewh at snie smua dh kepenatan mase pendakian masok...
huuuhuhuhu
ble off pack jewh tugas pertama masak nasi tp org yang bawak beras lambat lagi
masih dlm perjalanan....
nasib ade sndby maggi...alhamdulillah mkn maggi....
kat snie dijadikan markas pertama coz 3 anggota tidak dpt menerus kan pendakian terpaksa ditiggalkan...
lepas mkn mlm lebih kurang pukol 9.00 briffing oleh staf sarjan khairul sblom pendakian malam diterus kan...
9.20mlm pendakian di teruskan menuju kewh kem kedua kem pacat....

  • 0.30H
smpai di kem pacat dimana anggota2 akan bermalam disini..
lega dpt tido time nieyh mmg x pikir ape dah cme yang dipikir kan ade lah TIDO>>>
mane yang ade hammock gantung  mnggantungkan diri nyer...
yang x dew uh tdo atas ponco jewh la....
mlm nieyh yang mngeri kan ramai anggota2 yang kne parkingson....
hahahahhaa
x tahan ngan gelagat2 sume..
kesejukan yang melampau sampai 2 kew 3 kali bgun sbb sejuk...
hahahhahahaha


AHAD 19/6/2011


  • 6.00am

Pagi nieyh sume bgun awal coz x tahan sejuk sgt2...
ungun api pown di hidupkan...
hahahahahaha
btol2 x tahan pg nieyh sejuk sgt2...


  • 8.00am

perjalanan akan dimulakan kewh puncak bukit gunung nuang....
huhuhuhu|
yang nieyh best nak citer niyah mcm2 gelagat time nieyh...
so nak panjang2 kan sket cerita nyer....
pendakian bermula jewh jewh ak dh x tahan sebenarnyer coz badan dh x fit...
huhuhuhhu
asyik mkn jewh....
mmg mencabar jln yang ak sngka2 mcm biasa jewh ilang terus bila tgok track yang sebenar..
huh apew pown x boleh laa...
klo dagu nieyh boleh kne at batu mmg ler...
separuh perjalanan kaki ak dh krem ngan urut tegang hu sket jgn citer lar...
nasib ade setan swiper l/kpl sobri ngan kpl faizal memberi semangat..
terus kan perjalanan ngan kata2...
mmg berat sgt2 klo boleh nak merangkak jewh tp kne kuat kan mental...


  • 10.00am
smpai di puncak pengasih huh mmg kepenatan tp dh rasai kehebatan gunung nuang ble cuaca berkabus ngan angin bertiup menaikkan lagi semangat anggota2 untuk meneruskan perjalanan kew puncak....
msa kew puncak akan mengambil masa lebih kurang 30 minit kewh 20 minit...
mmg dh laju n lancar jewh time nieyh sbb dh rasai sedikit nikmat di puncak..
huh...kali nie ak tggl kan org yang di blakang huhuhu sory ea...
smpai jewh di satu selekoh seblom puncak lagi 1 nikmat yang allah tunjuk kan...
angin sekuat2 alam ngan kabus tebal...
mmg syukur jew la time uh...huhuhuhuhu
mmg terbaek la....
sume nyer ade dari mulut nieyh setelah kepenatan...

  • 10.30am
smpai puncak jewh terus ade sorak kan dari sahabat2 yang sampai awal...
mase smpai jewh trus take a pic x buang masa dh...
hahahahahhaha
tggu anggota2 yang trtggl di bawah.....
huhuhuhuhuhuhuhu
kuasa tuhan spe jewh yang tahu...
mmg kabus tebal....
mmg best.....


  • 11.15am
perjalanan turun plak....
x lme pown at atas uh...
yang penting dpt tawan ngan usaha dan smngat kawan2....




BERSAMBUNG.....

Wednesday, 8 June 2011

RINDU ZAMAN KURUS2 DULU...HEHEHEHHEHE

kenangan nieyh hehehehhe
time kurus2 dulu mcm mat dadah jewh...
nieyh dh lepas sebulan nieyh...
mase mula2 lagi glew....


Pic nieyh setelah sekian lma
makin membesar dan membesar...
hahahahhahahaha